לגברים ולנשים גישות שונות כלפי כסף. כמי שמלווה משפחות רבות בתהליכי שינויים אפקטיביים בכלכלת המשפחה ובתכנון תקציב הלכה למעשה, אני צופה תכופות, בהבדלי הגישה.
כהכללה, נשים מתייחסות לכסף, כאמצעי להשגת ביטחון, בית ותנאים למשפחה, בעוד גברים מתייחסים לכסף דרך להשגת נכסים, עוצמה וכוח ולכן שואפים להשיג ממנו יותר ככל האפשר.
במודל אסת"ר, נסקור את ההבדלים וחשוב לא פחות נציג כלים להתמודדות ראויה ומקדמת.
א = אסטרטגיה:
נשים מבקשות, גברים מנהלים מו"מ.
נשים בעלות עסק עצמאי, מתקשות לנקוב במחיר המגיע להן , מתקשות להיות אסרטיביות וממוקדות בגבייה, העיסוק בכסף ודרישת התשלום, יוצרים אי נעימות על כן, נוטות לא לדרוש בתוקף את הכסף שמגיע להן.
בכלכלת המשפחה, עובדות שכירות, נכנסות לדיון שכר, מתוך הבנת צרכי המעסיק, מראיינים מעידים שציפיות השכר של הנשים, נמוכות מציפיות השכר של הגברים בעלי רמות ידע, ניסיון וכישורים דומים.
אימוץ אסטרטגיה הכוללת ניהול מו"מ אסרטיבי, תוך הצגת התנאים המבוקשים, הכנת הנתונים והמידע קדם הפגישה, תמחור השירותים בצורה ריאלית ואמון ביכולות ובכישורים, יסייע גם לנשים שבינינו, קריירה מתגמלת.
ס = סוגי חשיבה:
בכלכלת המשפחה, בסוגיית ההוצאות, מנסיוני, יותר נשים, מתקשות לומר לילדיהם 'לא', ולתמוך בחינוך פיננסי אפקטיבי חלק מהנשים רואות בקניה בילוי והנאה ופחות כלי תכליתי.
בסוגיית הגדלת הכנסה: נשים נוטות לאמץ סוגי חשיבה הכוללים: חוסר רציפות תעסוקתית, גיל הפרישה מוקדם יותר מהגברים, תוחלת חיים גבוהה יותר והשלמה עם הכנסות נמוכות.
בנשים המאמצות את סוגי החשיבה הללו, עלולות להרוויח פחות ולרכוש יותר, לגדל דור של ילדים שיתקשו לנהל את כלכלת המשפחה העתידית שלהם, וליצור סכנה למצבן הכלכלי בטווח הארוך.
שינוי אמיתי בגישה לכסף, יתרום לצמצום בפער השכר ולחשיבה פיננסית איכותית לטווח ארוך.
ת = תכנון תקציב:
מחקרים מראים שכ- 35% מהנשים, מנהלות תקציב, עוקבות ואחר הוצאות הבית, חלקן, אינן מחליטות החלטות הנוגעות ישירות לכלכלת המשפחה לטווח ארוך .
הדרכה איכותית להתנהלות נכונה של התקציב, ביצוע תכנון, מסייע לכל אישה להתיידד עם הכסף, לרכוש יידע פיננסי ולנהל בהצלחה את כלכלת המשפחה תוך ניהול יעדים לעשור הקרוב.
הפתיחות והנכונות של הנשים, לקבל הדרכה בתחום הכלכלי, יאפשר להן להוביל את המשפחות שהן עומדות בראשם, תהליכים שמשפרים בצורה נכרת את מצבה של המשפחה ויוצרים עבורה הזדמנויות.
ר = רקע:
עיסוקן של הנשים, במקצועות הבריאות, הרווחה, החינוך והסיעוד, במגמת עלייה, בעוד שגברים פונים להשגת קריירה בעלת פוטנציאל הכנסה גבוה יותר.
נשים פונות לבחירת מקצוע שיש בו נתינה והתמורה פחותה, לעיתים הנשים מעדיפות לשים את הקריירה במקום משני למשפחה ולבחור במקצועות שבהם שעות העבודה גמישות ופחותות יותר.
בניהול כלכלת המשפחה, הערך הכלכלי של "הקריירה השנייה" כעיקר הבית, לא נלקח בחשבון אך הוא מחייב את האישה לצאת מעבודתה, לעיתים בשעה מוקדמת יותר ואף להיעדר תכופות, כאשר אחד מילדיה לא חש בטוב.
בדיקה של כל אישה, מול עצמה, האם הבדלי השכר נובע מבחירה מודעת שלה, או מתוך החינוך ההסטורי, האם התהליכים הללו מתאימים לה, או האם ברצונה לחולל שינוי.
כאשר יותר ויותר נשים ייטלו אחריות לעתיד הכלכלי של המשפחה ויעברו משלב שבו הן מתנצלות, מפספסות, נלחצות וחשות שאינן עומדות בציפיות, לשלב שבו הן מחליטות, לנהל את הקריירה שלהן, ביד רמה ובביטחון, ישתחררו מייסורי המצפון ויצליחו לשמר על תכנון הקריירה ניהול כלכלת המשפחה והעסק העצמאי בפיתוח מתמיד.
שינוי הגישה כלפי הכסף ושימוש במודל אסת"ר, יאפשר לנשים לדרוש את המגיע להן בבואן לראיון עבודה, כשמתאפשר קידום, כאשר הן מציעות את שירותי העסק העצמאי שלהן וכאשר הן מחליטות החלטות ארוכות טווח בנושאי כלכלת המשפחה.